Публикувано на Оставете коментар

Как да се грижим за боядисана коса?

Грижата за боядисана коса е важна, за да запазите цвета й ярък и жизнен за по-дълго време. Ето няколко съвета за грижа за боядисана коса:

  1. Избягвайте топлата вода – Топлата вода може да изсуши косата и да я направи твърде чуплива. Използвайте хладка или топла вода, когато миете косата си, за да запазите цвета й по-дълго.
  2. Използвайте шампоан и балсам за боядисана коса – Шампоаните и балсамите специално разработени за боядисана коса могат да помогнат да запазите цвета й по-дълго и да я защитят от изсушаване.
  3. Избягвайте използването на преса за коса и други топлинни инструменти – Топлинните инструменти за стилизиране на косата могат да изсушат косата и да избледнее цвета.
  4. Използвайте UV защита – Слънчевите ултравиолетови лъчи могат да неутрализират цветният пигмент при боядисаната коса. Използвайте продукти за коса с UV защита, когато излизате на слънце.
  5. Използвайте маски и серуми за коса – Маските и серумите за коса могат да хидратират косата и да я направят по-мека и по-бляскава. Това също помага за запазването на цвета на боядисаната коса.
  6. Избягвайте честото миене на косата – Честото миене на косата може да отстрани мазнините от косата и да изсуши косата. Опитайте да измивате косата си по-малко често, за да запазите цвета й по-дълго.

Спазвайки тези съвети за грижа за боядисана коса, можете да запазите цвета на косата си ярък и жизнен за по-дълго време.

Вашият отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *