Публикувано на Оставете коментар

Как да се накъдря без преса или маша?

Има няколко начина да се накъдрите без да използвате преса или маша:

 1. Намокрете косата и я приберете в един или повече кокове. Оставете я да изсъхне напълно преди да ги разпуснете. Това ще ви даде красиви и естествени къдрици.
 2. Използвайте сешоар с дифузер, за да сушите косата си. Наклонете главата надолу и използвайте дифузера, за да сушите косата си, като леко масажирате косата си, за да създадете къдрици.
 3. След като измиете косата си, завийте я върху главата си в една или повече плитки опашки и ги фиксирайте с клипсове, щипки или фуркети. Оставете косата си да изсъхне напълно, преди да я разпуснете.
 4. Сложете малко пяна за коса върху и я разнесете равномерно. След това използвайте пръсти, за да създадете къдрици, като завъртите косата си около пръстите си и я задържите за няколко секунди преди да я пуснете.
 5. Накърпете косата си, като използвате кръгла четка и сешоар. Завъртете косата си около четката и я загрейте със сешоара за около 15 секунди. След това оставете косата си да изсъхне напълно, преди да я разпуснете.
 6. За по – упорити коси, сплетете отделни кичури на плитки. Оставете така до пълно изсъхване на косата. Разплетете плитките и с пръсти оформете къдриците. Използвайте фиксиращ спрей или гел.

С тези методи можете да създадете красиви къдрици без да използвате преса или маша.

Как да се накъдря с ролки за водна ондулация?

Накъдряването с ролки за водна ондулация е лесен начин да се постигне красива къдрава прическа без да се използва гореща преса или маша за коса. Ето стъпки, които може да последвате:

 1. Измийте косата и използвайте балсам или маска, за да я подхраните и да я направите по-лесна за разресване.
 2. Подсушете косата с кърпа докато остане влажна, но не и мокра.
 3. Разделете косата на средно големи сектори и нанесете малко гел или мус върху всеки кичур, това ще помогне да се запази къдравата форма.
 4. Вземете малък кичур коса от дадена секция и завийте около ролката за водна ондулация, като започнете от върха на косата и завършите при корена.
 5. Повтаряйте тази процедура за всички секции от косата, като внимавате всички къдрици да са навити в една посока.
 6. Изчакайте косата да се изсуши напълно, или използвайте сешоара на ниска температура, за да ускорите процеса на изсушаване.
 7. Когато косата е напълно суха, отстранете ролките и разрешете къдриците с пръсти.
 8. За да запазите къдриците, използвайте фиксиращ спрей или гел.

В зависимост от големината на ролките, къдриците могат да бъдат ситни, или едри. Но едно е сигурно, с тези стъпки ще можете да създадете красива къдрава коса, използвайки ролки за водна ондулация, която ще изглежда естествена и красива.

Вашият отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *