Публикувано на Оставете коментар

Как да потъмним руса коса?

Съществуват няколко начина да потъмните русата коса, включително:

  1. Боя за коса – Изберете боя за коса в по-тъмни нюанси от русият цвят, например светло или тъмно кестенява и следвайте инструкциите внимателно. Боята за коса е бърз и лесен начин да потъмните косата си. Стъпките, които следва да изпълните са следните – добавете във вода червен коректор или обикновена червена боя за коса в съотношение 1/10 ( една част боя, 10 части вода). Разбъркайте добре докато боята и водата станат хомогенна смес и нанесете върху цялата коса. Оставете косата да изсъхне или изсушете със сешоар. След това нанесете директно кестенявата или по-тъмна боя за коса с добавеният в нея оксидант, в съотношение според листовката за употреба и оставете за предписаното време от производителя. Измийте обилно с вода и шампоан за боядисана коса, сложете балсам и изплакнете. Третирането предварително с червено ще гарантира дълготрайност и устойчивост на цвета. Чрез него при отмиването на кестенявия цвят няма да се получава зеленикав оттенък на косата ви.
  2. Тониращ шампоан – Тониращият шампоан може да ви помогне да потъмните русата си коса. Изберете тониращ шампоан в по-тъмни нюанси на руса и го използвайте редовно. Стъпките, които следва да изпълните са следните – На мокра коса нанесете необходимото количество от тониращия шампоан и оставете за време съобразено с предписаният на производителя. Изплакнете обилно и ако е необходимо повторете за постигане на желаният резултат. Нанесете балсам или маска, за по-лесно разресване и изплакнете.
  3. Хенна (Къна)- Хенната е естествен продукт, който може да потъмни косата ви, като я оцвети с кестеняв или кафяв оттенък. Изберете качествена хенна и следвайте инструкциите на опаковката.
  4. Промяна на хранителните навици – Храненето с храни, богати на мед или желязо може да помогне да потъмните косата си. Например, може да консумирате ядки, печени картофи или пък шоколад.

Забележка: Преди да решите да потъмните косата винаги е добре да консултирате професионален стилист, за да получите най-добрия резултат.

Вашият отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *