Публикувано на Оставете коментар

Как да си направим оцветяващ шампоан за боядисана коса?

Ако искате да си направите оцветяващ шампоан за боядисана коса в домашни условия, можете да използвате следния метод:

Съставки:

  • Безцветен шампоан или балсам за коса
  • Пигмент в цвета, който желаете да добавите към шампоана (можете да използвате пигменти за коса, които се продават в магазините за козметика или специализирани онлайн магазини)

Ето стъпките, които може да последвате:

  1. Започнете с малко количество шампоан или балсам за коса. Ако искате да направите по-голямо количество шампоан, можете да пропорционално увеличите съотношението на съставките.
  2. Добавете малко количество пигмент от цвета, който желаете да получите. Започнете с малко количество и постепенно добавяйте повече, докато постигнете желания оттенък. Разбъркайте добре, за да се получи еднородна емулсия.
  3. Пробвайте цвета на сместа, като я нанесете на малка част от косата. Ако цветът е твърде слаб или не отговаря на вашите очаквания добавете още пигмент и разбъркайте добре.
  4. След като сте постигнали желания оттенък, прехвърлете сместа в подходяща опаковка, например празна бутилка от шампоан или балсам, с капачка или помпа за по-лесно ползване.
  5. Затворете опаковката и я разклатете добре, за да се разпредели пигмента равномерно в шампоана.
  6. Използвайте оцветяващия шампоан, като го нанесете го върху влажна коса с нежно масажиране. Оставете да подейства за няколко минути (продължителността може да варира в зависимост от интензитета на цвета, който искате да получите). След това изплакнете обилно с вода.

Важно: помнете, че резултатът може да варира в зависимост от начина на боядисване на косата и цвета, който имате в момента. Оцветяващият шампоан обикновено е временно решение и цветът ще започне да се измива с всяко изплакване на косата. По този начин можете да освежите и поддържате цвета на боядисаната коса за времето между процедурите на боядисване.

Съвет: желателно е винаги да започвате с по-малки количества на пигмент и да пробвате на част от косата, за да видите резултата и да регулирате количеството според нуждите си. Ако цветът е твърде слаб, може да добавите още пигмент. Ако цветът е твърде наситен, можете да разредите сместа с повече шампоан или балсам.

Важно: бъдете внимателни при добавянето на пигмента, за да не прекалите и да получите прекалено наситен или неестествен цвят.

За повече подробности относно начина и техниката за направа оцветяващ шампоан, балсам или маска, можете прочетете лекцията предназначена за професионалисти.

Вашият отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *