Публикувано на Оставете коментар

Как правилно да използваме маша или преса за коса?

Ето няколко съвета как да навиете косата си с маша или да я изправите с преса без да я изгорите:

  • Използвайте спрей за предпазване от топлина: Преди да третирате косата си, нанесете спрей за защита от топлина, за да предотвратите увреждането ѝ.
  • Изберете правилната температура: Настройте пресата или машата за къдрене на подходяща температура според типа на косата. За тънка или увредена коса използвайте по-ниска температура, докато за по-дебела или буйна коса може да се наложи да използвате по-висока температура.
  • Разделете косата: Разделете косата си на секции и започнете да къдрите първо долните секции. Това ще помогне да предотвратите заплитането на косата и така ще навиете цялата коса равномерно.
  • Задръжте косата: Задръжте кичура от косата за няколко секунди преди да го пуснете, за да може той да се оформи като къдрица и да се стегне. Пресата за коса я плъзгайте бързо и многократно върху кичура, за да предотвратите прегряването му от топлината.
  • Не прекалявайте със сила: Когато къдрите или изправяте косата си не я дърпайте прекалено силно докато я увивате около машата или при плъзгане на пресата, тъй като това може да доведе до увреждане и накъсване.
  • Избягвайте прекомерната употреба: Избягвайте да използвате машата или пресата твърде често, защото това ще да доведе до увреждане на косата ви с течение на времето.
  • Използвайте ниска степен на нагряване: Ако имате тънка или увредена коса, използвайте ниска температура и задържайте пресата или върху машата за по-кратко време, така ще намалите риска от топлинно увреждане.
  • Следвайки тези съвети ще можете да предотвратите топлинното увреждане и да постигнете красиви, еластични къдрици.

Важно: винаги използвайте маша за къдрене или преса върху напълно суха коса. Използването върху влажна или мокра коса може да доведе до увреждане от изпаряването на нагрятата вода, което ще доведе до суха, чуплива и склонна към накъсване коса. Освен това използването на маша за къдрене или преса на мокра коса може да увеличи риска от топлинно увреждане, тъй като косата е по-уязвима към високата температура на метала. За да избегнете тези рискове, най-добре е винаги косата ви да е напълно суха преди да използвате топлинни уреди.

Вашият отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *