Публикувано на Оставете коментар

Смесване и съотношение на боя за коса с оксидант

Смесването на боя за коса с оксидант е важна част от процеса на боядисване на косата. Оксидантът се използва за активиране на боята и осигуряване на по-дълготрайно оцветяване в дълбочина на косата.

Съотношението между боята за коса и оксиданта може да варира в зависимост от марката и типа на продукта. Обикновено съотношението е 1:1, което означава, че се използва равно количество боя за коса и оксидант. При някои бои за коси е възможно съотношението да бъде 1:1/5, което означава, че към една част боя се добавя една и половина част оксидант.

За по-светли тонове се използва по-висок процент оксидант (12%, 9% или 40 vol, 30 vol), но може да се използва и по-нисък процент, докато за по-тъмни тонове се използва нисък процент оксидант (6%, 9% или 20 vol, 30 vol), но може да се използва и по-висок процент. Също така има някои продукти за боядисване на косата, които имат специални инструкции за смесване на боята и оксиданта, които трябва да бъдат спазени за най-добри резултати. Например силно изсветляващата боя за коса може да се смесва с оксидант 1:2, или една част боя с две части оксидант. При по-сухи коси и/или третирани може да увеличите количеството оксидант с до 15%.

Преди да смесите боята за коса с оксиданта в неметален съд, е важно да прочетете инструкциите на опаковката и да следвате препоръките за смесване и съотношение на продуктите. Освен това, винаги е добре да правите тест за чувствителност преди да използвате продукта за боядисване на косата.

Вашият отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *