Публикувано на Оставете коментар

Какви рискове за косата има при изрусяване?

Обезцветяването на косата може да доведе до няколко риска, включително:

Дехидратация и чупливост: Обезцветяването на косата премахва естествените ѝ масла и може да я направи суха, крехка и склонна към накъсване.

Увреждане на ствола на косъма: Обезцветяването на косата може да доведе до структурно увреждане на косъма, което да го направи слаб и склонен към накъсване.

Дразнене на скалпа: Обезцветяването може да раздразни скалпа, като предизвика зачервяване, сърбеж и дори увреждане на кожата.

Избледняване: С течение на времето цветът нанесен след обезцветяването може да избледнее и косата да изглежда матова и без цвят.

Неравномерен цвят: Ако не се прилага правилно, обезцветяването може да доведе до неравномерен цвят, като някои области да бъдат по-светли или по-тъмни от други.

Химически изгаряния: В екстремни случаи обезцветяването може да причини химически изгаряния по скалпа и кожата.

За да сведете до минимум рисковете от обезцветяването на косата е важно да потърсите помощта на професионален фризьор, който да следва внимателно инструкциите препоръчителни за такава процедура. Освен това е важно да бъдат използвани висококачествени продукти, които да поддържат косата добре хидратирана и да предотвратят нейното изсушаване и накъсване.

Вашият отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *